DREFT: EEN ONGELOOFLIJKE CASE?

Voor wie er nog van niet overtuigd zou zijn dat het loont om slechts één waarde te kiezen en die consequent te benadrukken, belichten we de case van het afwasmiddel Dreft. Dat product van P&G is er in geslaagd decennialang marktleider te blijven met … onzin. Dreft gaat langer mee? Dreft is nu ook een wasmiddel, maar traditioneel was het een afwasmiddel dat als belangrijkste troef uitspeelde dat het langer meeging dan de andere, goedkopere (meer…)

Honshitsu genomineerd als beste marketingboek van 2014

De 13 beste marketingboeken van 2014 in 1 avond! PIM Marketing Literatuurprijs 27 november 2014  –  Hogeschool Utrecht  – 18:00 uur Heb je nog geen tijd gehad voor het lezen van marketingboeken ? Donderdagavond 27 november presenteert PIM voor de 12e keer de beste marketingliteratuur van het afgelopen jaar. Wil je in een avond worden bijgepraat door de auteurs van de 13 beste marketing boeken van het Nederlandse taalgebied? Kom dan naar deze fantastische avond (meer…)

NIEUW ONDERZOEK BEVESTIGT DE 12e RANDINFORMATIE

Als ik met een klant op zoek ga naar een goede formulering van de bestaansreden, dan komen we bijna altijd op het punt dat er een discussie ontstaat over het gebruik van de taal. Het is mijn standpunt dat je een bestaansreden en een slogan moet kunnen formuleren in je moedertaal. Daar is niet iedereen het mee eens. De toenemende internationalisering en omdat Engels nu eenmaal lekkerder bekt, creëren de verleiding om toch maar te (meer…)

Uniek aanbod

Conceptbepaling: 1e sessie gratis Als er iets is binnen het hele denkwerk van Honshitsu waar we trots op zijn, dan is het hoe we de theorie hebben kunnen omzetten in een praktisch werkbare methode. Heel wat bedrijven weten wel dat de sleutel tot succes ligt in een sterke bestaansreden, maar hoe kom je daar toe? Uit onze waarnemingen blijkt dat bedrijven, als ze er bewust mee bezig zijn, kunnen komen tot een goed concept in (meer…)

Wat verkopers kunnen leren van het weerbericht.

Hoewel miljoenen mensen het dagelijks doen, is het kijken naar een weerbericht een vrij zinloze activiteit. In de eerste plaats omdat we de voorspelling zelden onthouden. Weet u nog wat er precies gisteren is voorspeld voor vandaag? Ja, nu kijkt u even naar buiten, maar als u bent zoals bijna iedereen, dan weet u het niet meer, tenzij het om extreme toestanden gaat. In de tweede plaats is het zinloos omdat de weervoorspellers er, ondanks (meer…)

ZIT JOUW BEDRIJF IN EEN KRUIMELMARKT?

In goede tijden is een bedrijf in een kruimelmarkt zoals de man die probeert te vliegen door van een 50 verdiepingen hoog gebouw te springen en bij de 20ste verdieping denkt: tot nu toe gaat alles best goed. Wat is een kruimelmarkt? In een kruimelmarkt zijn er een boel kleine spelers, vergelijk ze met frisse, alerte en wendbare muizen, en een paar grote, de olifanten. De olifanten verdelen de markt, maar in goede tijden is (meer…)

Honshitsu op kanaal Z

Honshitsu op kanaal Z Hij gooit alle marketingtheorieën en alle boeken die erover geschreven zijn in de prullenmand. En hij heeft z’n eigen theorie neergeschreven in ‘Honshitsu’. Marketeer Frank Wouters licht z’n boek toe. Dit delen:Twitter (meer…)