Ryanair: een vlucht te ver?

Ryanair is altijd een voorbeeld geweest van conceptuele consequentie. Hun prijsconcept is niet mijn favoriete, en ze waren ook niet de eerste om het op die manier te proberen in de luchtvaartsector, maar de manier waarop zij het toepasten was ongekend goed. Zij slaagden erin om hun kostenbewustzijn in alles door te laten zinderen en schaamden zich er niet voor om hun klanten duidelijk te maken welke opofferingen er van hen verlangd werden in ruil (meer…)

73% of CEOs Think Marketers Lack Business Credibility

73% of CEOs Think Marketers Lack Business Credibility: They Can’t Prove They Generate Business Growth. They are not effectiveness-focused enough,leading to CEO-Marketer disconnect. LONDON, 15 June 2011 – 73% of CEOs think Marketers lack business credibility and are not the business growth generators they should be: they are still too far from being able to demonstrate how the cross-channel marketing strategies and campaigns they deploy grow their organisations’ top line in terms of more customer demand, (meer…)

De discipline van het kwaliteitsverhaal

Als in een branche niemand het kwaliteitsspel perfect speelt, zal de hele sector verglijden naar een prijsvechtersmarkt. De kansen voor elk product liggen in het creëren van een maximale toegevoegde waarde. Dat kun je bijvoorbeeld doen door de kosten zo laag mogelijk te houden. In ieder geval lager dan die van de concurrent. Op die manier maak je bij gelijke prijzen meer winst en met lagere prijzen verkrijg je een groter marktaandeel. Dat is een (meer…)

Reclamebureaus

Onlangs had ik het er nog over met een collega, dat het zo moeilijk is een goed reclamebureau te vinden. Natuurlijk zijn er voldoende op de markt: van de iets te creatieve schooldropout tot het vermaarde internationale bureau waar de top prachtige promotie voert voor het bureau en de account behandeld wordt door stagiairs. Maar goed, jij bent een ondernemer of manager en je wilt je boodschap naar buiten brengen. Waar moet je op letten (meer…)

We moeten (n)iets doen met sociale media!

In marketingafdelingen en boardrooms wereldwijd weerklinken deze kreten: we raken hopeloos achter! We moeten ons profileren in de nieuwe sociale media! We moeten actiever zijn op Facebook, Twitter en dies meer, anders verliezen we een hele generatie! Vervolgens worden er in al die bedrijven samen miljarden geïnvesteerd in deze projecten en hele volksstammen houden zich bezig met de social mediatak van hun strategie. Mijn advies is: raak vooral niet in paniek, neem afstand en stel (meer…)

Het bedrijf dat alles kan …

Wanneer beginnen klanten en bedrijven eindelijk te beseffen dat een organisatie niet alles kan zijn voor iedereen? Bedrijven weten het meestal wel, maar houden voor de buitenwereld de illusie in stand. Ze willen zo weinig mogelijk laten zien waar hun beperkingen liggen. Dat kun je een tijdje volhouden, met name als je concurrenten zich in dezelfde illusie nestelen. Maar het gebrek aan duidelijkheid creëert gefrustreerde en ontgoochelde klanten. Ze krijgen niet wat ze willen en (meer…)